Työt

Jyväskylän 15-kerroksinen toimistotorni INNOVA 2002

Arkkitehtitoimisto Arto Sipinen Oy

 

Tietotekniikkayritysten 15-kerroksinen toimistorakennus Jyväskylään

 

               Rakennuttaja JSP Facilities Oy
               Hyötyala   10 100 m²
               Bruttoala 14 000 m²
               Tilavuus    55 000 m³

 

15-kerroksisen toimistorakennuksen Innovan lähiympäristö on mittakaavaltaan suurten kokonaisuuksien aluetta. Messualueen suuret rakennukset, laaja ratapiha-alue sekä rakennusta sivuava rantaväylä viadukteineen ympäröivät rakennusta. Paikka on tästä syystä sopiva näkyvälle, aluetta kokoavalle maamerkille. Rakennuksen korkeus on määritelty arkkitehtikilpailun pohjalta kaupungin laatimassa asemakaavassa.
Rakennuksen pohjapiirros on tasasivuisen kolmion puolikas. Tämä muoto saatiin onnistuneesti sovitettua puolipyöreän messutorin ja sitä sivuavan rantaväylän ”kainaloon”.
Kolmiomuoto sallii kerroksen avoimuuden asteen vaihtelun avotilasta kombiin ja edelleen koppiympäristöön. Kolmion teräviin kärkiin sijoittuvat kaksikerroksiset, lasiseinäiset neuvottelutilat, jotka keventävät rakennuksen massaa.
Toimistotilojen muunneltavuuteen on varauduttu verkostolla, joka optimoi muodostuvat tilat. Järjestelmäseiniä voidaan asentaa tämän verkoston mukaisesti.
Ulkoseinät ovat valkoista keraamista suurlaattaa ja lasia. Pystyrakenteet ovat teräsbetonia palkistot terästä ja välipohjat ontelolaattoja.

 

Arkkitehtitoimisto Sipinen Oy
Tiistilänkuja 5 C
02230 Espoo

Puhelin: 010 321 1280
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.arksipinen.fi